Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek van 2013 start op woensdag 2 oktober. Het thema van deze week is Klaar voor de start! Over sport en spel. Uit de perstekst van de CPNB: ‘Al spelende leert men, of het nu gaat om zaklopen, gamen, een spelletje straatvoetbal of dammen: sport & spel zijn niet alleen belangrijk, maar we kunnen er ook nog eens veel plezier aan beleven. En wat is er nu (bijna) nog leuker dan sporten en spelen? Lezen over sporten en spelen! De aankomende Kinderboekenweek staat dan ook volledig in het teken van boeken over bewegen, over winnen en verliezen en over talent en training.’

Natuurlijk draait de Kinderboekenweek vooral over (voor)lezen. Maar het is zinvol dit te combineren met leuke praktijkopdrachten. Als je dan ook nog eens de fietsvaardigheid verbetert, is het een win-win-win project.

De lesmappen Verkeerskunsten kennen diverse oefeningen welke goed bij dit onderwerp aansluiten. Bijvoorbeeld "De slak en de Haas', 'High Five', 'Geef maar door', 'Bal vangen' en de 'Blokkenrace'.

Ook zijn er een heleboel leuke en leerzame boekjes te vinden met als thema verkeer, een kleine greep uit Bol.com:

 

En spelletjes zoals:

 

Mis je in bovenstaande opsomming jouw topper? Laat het me weten!

Heb je tijdens de Kinderboekenweek een leuke verkeersactiviteit gedaan? Stuur me een stukje (en foto's), ik zal deze dan hier op de website plaatsen. De leukste inzending ontvangt daarnaast het boek 'Ontsnapt uit de dode hoek' van Paul van Loon.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb