Druk verkeer
De eerste schooldag is voor u geen verrassing. Vaak is de eerste vergadering al geweest en zijn de voorbereidingen voor de nieuwe groepen al een tijdje in volle gang. Maar er zijn ook mensen zonder, schoolgaande, kinderen die wel weer even moeten wennen aan het drukke verkeer na de zomervakantie. Helaas gebeuren er in de eerste maanden na de zomervakantie dan ook de meeste ongevallen met schoolgaande kinderen.

Daarnaast betekent het nieuwe schooljaar misschien ook een verkeerschaos voor uw school met ouders die hun kind met de auto naar school komen brengen. Het gevolg is vaak verkeersonveilige situaties voor uw school.


Wat kunt u als school hieraan doen?
Als school kunt u natuurlijk in eerste instantie ouders en leerlingen goed informeren. Vraag de leerlngen bijvoorbeeld goed te ontbijten voordat ze naar school vertrekken. Voedsel zorgt voor actievere hersenen wat niet alleen goed is in het verkeer maar ook tijdens de lessen op school.
Natuurlijk wilt u ook op tijd beginnen met uw lessen, maar een leerling die weet dat er zware sancties te wachten staan als hij te laat komt zal misschien onverantwoordde risico's nemen in het verkeer. Daarom beter iets te laat dan dat een leerling misschien helemaal niet aankomt.
Ook kunt u middels de spandoeken "de scholen zijn weer begonnen" van Veilig Verkeer Nederland de overige verkeersdeelnemers attenderen op de schoolgaande jeugd. Vaak wil de gemeente deze spandoeken wel subsidiƫren, u heeft de gemeente sowiesie nodig voor de vergunning om deze spandoeken langs de openbare weg op te mogen hangen.

Het begin van het nieuwe schooljaar leent zich ook uitstekend voor een verkeersproject waarbij u leerlingen en ouders oproept zoveel mogelijk lopend of op de fiets naar school te komen. Kijk voor meer informatie over zo'n project eens op de pagina 'Op voeten en fietsen naar school'

Scholen weer begonnen

Maak jouw eigen website met JouwWeb